✔ Fri fragt over 299;- ✔ Fri retur ✔ 1-3 dages levering

Carl Magazine

Carl Magazine
Sådan vasker du din lædertaske

5 ting at have med dig: 


  • Opbevar din taske på en mørk plads, fri for fugt og varme. Undgå direkte sollys, da dette både bleger læder og tekstil.
  • Fyld gerne tasken med silkepapir når du opbevare den, for at beholde form og undgå folder. Et godt råd er, at lægge den i en stofpose, for at beskytte den mod støv og snavs.
  • Tøm, rengør og luft den ved behov, helst hver gang du har anvendt den. Dette mindsker risikoen for mug og dårlig lugt.
  • Hvis din taske er blevet våd, tør den af omgående med en absorberende og blød klud. Lad den derefter tørre ordentligt i rumtemperatur. Undgå varme såsom tørreskab, hårtørrer, tørretumbler osv.
  • Fyld aldrig din taske til kanten, da dette kan slide på håndtag og skulderrem, og kan gøre skade på din taske. Pak det mest nødvendige, og vælg hellere en større taske end at pakke for tungt.

Lædertasker

Nye lædertasker er som regel forbehandlet, hvilket gør at du ofte kan benytte tasken med det samme. Husk at holde øje med, og passe på, din taske hver gang du har brugt den. Tøm, rengør og luft den ved behov. Fjern snavs med en blød klud. Sidder snavset fast, kan du benytte en let fugtet klud, men undgå at tilføre for meget fugt på læderprodukter.

Sådan vasker du din lædertaske:


Vigtigt at tænke på inden du begynder

Det er ofte svært at forudse resultatet, da alt læder er unikt og på forskellig måde slidt. Er det desuden ældre læder, skal du være yderst forsigtig. Tænk på at læderet kan ændre udseende, eksempelvis få en mørkere farvetone. Det er også en balancegang, at finde ud af hvor meget vand du kan anvende. For meget vand kan ødelægge læderet. Føler du dig usikker, er det bedre at du indleverer tasken hos en læderspecialist, eller i hvert fald spørger om råd, inden du selv vasker lædertasken. Test altid lædervask og læderbalsam på et mindre synligt område, hvis du er usikker på resultatet.

1. Sørg for at dine hænder er rene og frie for fedt og/eller olie.
2. Tør forsigtigt tasken af med en blød og tør klud, for at fjerne snavs og støv.
3. Hvis læderet er gammelt eller har fået pletter, kan du forsøge at rengøre tasken mere grundigt med en egnet lædersæbe.  Skum sæben op med lunkent vand på en blød klud eller svamp. Vær sparsomlig med vandet. Anvend aldrig rengøringsprodukter der indeholder alkohol på læderet. Dette kan udtørre og misfarve det. 
4. Vær opmærksom på at vaske hele tasken uden at gnubbe for hårdt, eller fokusere på individuelle pletter, der kan skabe en ujævn overflade. Påfør i cirkelbevægelser og tør af med en let fugtig klud, for at undgå at lukke skindets porre.
5. Imens læderet stadig er lidt fugtig, påfører du en neutral læderbalsam der beskytter og genfugter læderet. Sørg for at smøre de dele der er ekstra udsat for slid, såsom den nederste del og håndtag.
6. Efter læderrengøringen lader du tasken tørre ordentligt i rumtemperatur. Undgå varme såsom tørreskab, radiator, føntørre eller lignende. Husk at anvende neutral læderbalsam når tasken stadig er lidt fugtig efter rengøringen.

[SLIDER2 START]
[ARTNR='12665610']
[ARTNR='17165110']
[ARTNR='19775110']
[ARTNR='20942010']
[ARTNR='17167710']
[ARTNR='17164910']
[SLIDER2 STOPP]

Læderbalsam til din taske:

Det er vigtigt at smøre dine læderprodukter ind, for at læderet ikke skal tørre ud og sprække, eller miste sin naturlige beskyttelse mod snavs og fugt. Vi vil anbefaler 2-4 gange pr. år, alt efter hvor ofte tasken udsættes for slitage og fugt. Påfør et tyndt lag læderbalsam med hjælp af en blød klud, og gnid det forsigtigt ind over hele tasken. Tør derefter overflødig læderbalsam af, og lad tasken tørre i cirka 24 timer. Sko udsættes for helt anden slitage end tilbehør. Til tasker og lædertilbehør kan du som regel nøjes med en neutral læderbalsam, men der findes også farvede cremer hvis du vil forbedre farven.

Hvis du ønsker tips og råd, omkring hvordan du rengøre og vasker din taske af tekstil, eksempelvis rygsækken, finder du en guide til dette her.
Sådan skal jakkesættet sidde
Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at det er få jakkesæt som sidder perfekt på dig med det samme, når du køber dem. Der skal ofte nogle enkle ændringer til hos en skrædder, således at jakkesættet sidder, som det skal. I det lange løb er det en fremragende investering som gør, at du får lyst til at bruge jakkesættet mere, fordi det sidder ordentligt og ser godt ud på dig.

En almindelig misforståelse er, at der skal være plads til en masse tøj under jakken. Jakken til et jakkesæt skal sidde tæt ind til kroppen og følge kroppens naturlige linjer uden hverken at sidde for stramt eller have en masse løst, overskydende stof i ryggen eller omkring taljen. Hvis du vil have en tynd strikket trøje på under jakken, kan det stadig sagtens lade sig gøre, hvis jakken sidder, som den skal.

Når du prøver jakken, skal du stå afslappet med armene hængende naturligt langs kroppen. Du skal ikke strække armene frem, som om du skal cykle eller gå i søvne, for at se, om jakken "strammer i ryggen". Bukserne skal have en taljevidde, der gør, at de sidder oppe, uden at du er nødt til at holde dem oppe med et bælte. Benene skal være tilstrækkeligt brede til, at pressefolderne ikke glattes ud. Længden på buksebenene er lidt en smagssag og en af de nemmeste ting at få justeret hos en skrædder. Et godt udgangspunkt er en bukselængde, hvor buksebenet lige nøjagtigt hviler på skoens overdel, når du står op.



I det følgende gennemgår vi en række punkter, der er gode at have styr på, når man køber jakkesæt. Mange af dem er nemme at ændre efter købet, mens andre bør være i orden fra starten af.

1. SKULDERBREDDEN

Den vigtigste detalje på jakken, når du køber den, er vidden mellem de to skuldersømme. De skal sidde cirka på det sted, hvor skulderens runding overgår til armens lodrette linje. På jakkeskuldre med et mere blødt og ukonstrueret design kan sømmen sidde lidt længere oppe, mens sømmen kan sidde lidt længere ude på skulderen ved en stivere og mere opbygget konstruktion. Dette bør være i orden ved købet. Det er muligt at sy om hos en god skrædder, men det er en forholdsvist dyr affære.

2. NAKKEFOLD

Der dannes sommetider små rynker på ryggen lige under jakkens krave, når man prøver en ny jakken på. Dette skyldes brugerens individuelle kropsholdning og det faktum, at jakkens snit er beregnet til at passe til så mange forskellige personers kropsform som muligt, også hvis de har en foroverbøjet holdning. Disse "rynker" kaldes sommetider "nakkefolder", og kan nemt og billigt fjernes af skrædderen.

3. PASFORM OVER BRYSTET

Jakkens revers skal sidde glat ind mod brystet, når du har jakken på. Hvis de så at sige "løftes" i en lille bue, er jakken for lille hen over brystet, og du bør gå en størrelse op.

4. ÆRMERNE

Den vigtigste visuelle detalje på en jakke er den rigtige ærmelængde. For lange ærmer gør, at hele sættet ser ud til at være for stort til vedkommende, der har det på, uanset hvor godt jakken ellers sidder. Tilpas ærmelængden, så der stikker mindst en centimeter ud af skjorteærmets manchet. Hvis det er nødvendigt, er ærmelængden let og vigtig at få ændret hos en skrædder.

5. JAKKENS VIDDE VED KNAPPERNE

Jakken skal uden problemer kunne knappes, når du står op, uden at stoffet strammer, men den skal heller ikke have mere vidde, end at den sidder tæt ind til taljen. Det er dog aldeles uvæsentligt, om jakken i knappet tilstand er tilstrækkelig vid til, at du kan sidde ned, da du altid, uden undtagelse, skal knappe jakken op, når du sidder ned.

6. BUKSERNES TALJEVIDDE

Bukserne bør kunne holde sig oppe, uden at du er nødt til at holde dem oppe med et bælte. Ellers er de for store i taljen. Taljevidden er en enkel og billig ting at få ændret hos en skrædder.

7. BUKSERNES LÆNGDE OG BENVIDDE

En af de ting, der nemt kan tilpasses til en billig penge af en dygtig skrædder. Det er værd at bemærke, at hvis du har brug for at korte mere end 5 cm af bukserne, skal benvidden som regel også tages ind for at bevare balancen i buksernes normale snit. Det er også nemt at lægge en fold for enden af buksebenet, hvis der er tilstrækkeligt med stof til det.
Sådan skal du behandle uld
Hvordan skal man behandle og vaske uld? I modsætning til almindeligt bomuldstøj kræver uld en lidt anden fremgangsmåde.

Først og fremmest er uld i vidt omfang selvrensende og relativt snavsafvisende. Det betyder, at du ikke behøver vaske det så tit, fordi det kan være tilstrækkeligt at lufte tøjet her og der. Hvorfor mon det, spørger du sikkert. For at forklare dette er vi nødt til at gå til mikroskopisk fiberniveau og studere, hvordan en uldfiber ser ud. I modsætning til mange andre materialer har uldfiber en fiskeskælslignende struktur, der gør, at fibrene nemt hægter sig sammen, og at snavs lettere transporteres ud til tøjets overflade.

Også det yderste fiberlag, som er dækket af fedtet lanolin – et fedtstof, der produceres naturligt af får – gør, at tøjet bliver fugt- og snavsafvisende.

Kuriosum
Fedtet lanolin bruges blandt andet i kosttilskud såsom D-vitamin og som ingrediens i blødgørende hudcreme.


Hvornår skal jeg vaske tøjet?

Uld behøver kun at blive vasket meget sjældent. Ofte er det tilstrækkeligt med nogle få gange om året, eller når det er snavset eller lugter. Tøj, som bruges tættere på kroppen, skal selvsagt vaskes oftere, men langtfra lige så tit som en modsvarende variant fremstillet af bomuld eller syntetiske materialer.

Før du beslutter at vaske tøjet, kan det være en god idé at forsøge at børste snavset af og lufte tøjet. Hvis det ikke hjælper, er det måske tid til at vaske det.

Vask af uld

Uldfibre er dækket af det naturlige fedtstof lanolin, som giver uld mange af dets karakteristiske egenskaber. Derfor bør man undgå at vaske med fedtopløseligt vaskemiddel, da det kan ødelægge tøjets naturlige selvrensende egenskaber. Vi anbefaler i stedet, at man bruger et vaskemiddel, der er beregnet til uld.

[SLIDER2 START]
[ARTNR='14326910']
[SLIDER2 STOPP]

Maskinvask vs. håndvask

Håndvask er formentlig noget, som mange forsøger at undgå og betragter som en plage. Det er dog altid den sikreste metode til vask af uld. Det kan også fungere godt at bruge skånsomme uldprogrammer på vaskemaskinen ved lave temperaturer, men der er risiko for, at tøjet filtrer og nemmere krymper, hvis man bruger maskinvask. Det skyldes, at maskinen giver mere mekanisk slid af tøjet, hvilket kan medføre, at fibrene hægter sig sammen, så tøjet filtrer mere. Derfor anbefaler vi altid, at du vasker dit tøj forsigtigt i hånden, hvis du vil passe på det.

Håndvask

Det er slet ikke så svært at håndvaske et eller flere stykker uldtøj, som du tror. Tit tager det kun 10 minutter. Set i forhold til, hvor længe tøjet holder sig rent, er det meget kort tid at bruge på at passe det.

Sådan gør du:

1. Kom lidt lunkent vand i en skål eller i håndvasken sammen med lidt mildt uldvaskemiddel.

2. Læg tøjet ned i vandet, og kram det forsigtigt, så snavs langsomt forsvinder fra tøjet. Undgå at presse, gnide og vride det for meget, da det i så fald risikerer at miste formen.

3. Når vandet begynder at blive snavset, skal det skiftes. Gentag derefter processen, indtil vandet ikke længere er snavset.

4. Slut af med at skylle tøjet op i et vandbad uden tilsat vaskemiddel for at fjerne rester af vaskemiddel og snavs.

5. Tag derefter tøjet op af vandet, og læg det på et håndklæde. Rul forsigtigt sammen til en rulle for at presse overskydende vand ud. Hvis tøjet er meget vådt, kan du eventuelt forsigtigt klemme vandet ud over håndvasken, før det rulles ind i et håndklæde.

Maskinvask

De fleste vaskemaskiner har et uldvaskeprogram, som ofte er meget velegnet til uldvask. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke er helt så skånsomt som håndvask, og hvis det ikke står i tøjets vaskeanvisninger, at tøjet kan maskinvaskes, skal man helst undgå det.

Sørg for at vaske ved lave temperaturer (30 grader plejer at være tilstrækkeligt), og undgå at centrifugere tøjet, da det medfører en vis mekanisk skade på tøjet, som kan betyde, at det mister formen.

Brug et skånsomt uldvaskemiddel, og spring over skyllemiddel, da det er bedre for ulden.

Tørring af tøjet

Når du tørrer uld, er det altid bedst at lade det liggetørre. Det skyldes, at tøjet ofte er meget vådere efter en vask end tilsvarende tøj i andre materialer, som ofte centrifugeres mere. Dette betyder, at uldtøjet lettere strækkes og mister formen, hvis det hænges op, når det tørrer.

”Når man tørrer uld, er det altid bedst at lade det liggetørre …”

Læg derfor eksempelvis din uldtrøje til tørre på en plan flade, f.eks. et håndklæde på et tørrestativ eller lignende. Jo luftigere, jo bedre. Stræk derefter tøjet, og ret det til, så det får sin naturlige form, og lad det tørre.

Undgå at tørre tøjet i eksempelvis et tørreskab eller ved høje temperaturer, så du er sikker på, at det bevarer sin form.

Opbevaring af uld

Strikket uldtøj skal helst opbevares lagt sammen og liggende (det gælder generelt for alle former for strikket tøj i alle typer materiale). Det skyldes, at strikket tøj let strækkes, hvis det opbevares hængende på en bøjle, og kan tage form af bøjlen.

Tøj som blazere, bukser og jakkesæt kan med fordel opbevares hængende, da de normalt er i vævet stof, som tåler at hænge, uden at det mister formen.

Hvis man vil undgå, at tøjet bliver angrebet af skadedyr som f.eks. møl, kan man lægge en pose tørret lavendel eller en blok cedertræ i garderoben, da disse skadedyr ikke kan lide lugten. Hvis du ikke har planer om at bruge tøjet i længere tid, kan det være en god idé at opbevaring det i en tætsluttende plastpose eller kasse, så det ikke udsættes for skadedyr. I det usandsynlige tilfælde at der er gået dyr i tøjet, kan det være en god idé at komme det i fryseren i en uge, så du er sikker på, at de dør og ikke længere kan ødelægge tøjet.
5 slipseknuder du bør kende til

Ofte bliver det at binde et slips gjort til noget kompliceret, både i forhold til hvilken slipseknude man skal vælge og hvordan man binder knuden. Men faktisk behøver en god slipseknude ikke at være sværere at binde end dine sko. Herunder har vi fremhævet fem enkle slipseknuder, som du kan anvende alt efter slipsets tykkelse, længde, materiale og sammenhængen det skal anvendes i. Desuden er det også vigtigt at knuden harmonerer med skjortekraven, hvilket igen henviser lidt til sammenhængen slipset skal anvendes i, men alt dette kommer vi som sagt nærmere ind på i det følgende. 

Four-in-hand


Four-in-hand


En af de mest almindelige og alsidige slipseknuder er four-in-hand knuden. Med sit lidt asymmetriske udseende og den moderate størrelse, passer den godt til de fleste slips og forskellige størrelser. Da knuden er relativt lille passer den godt til kraver i typen button-down og turn-down, men med et slips i et lidt tykkere materiale kan den også sagtens gå til en cut-away krave. Navnet på knuden kommer fra en gammel herreloge i London som netop hed "The Four In Hand Club", hvor den efter sigende blev opfundet. 

Prince Albert


Prince Albert

Prince Albert

Prince Albert-knuden er en lidt mere "sofistikeret" knude, som giver slipset et asymmetrisk og aflangt udseende, hvor man i knuden ser at slipset er slået to gange rundt om sig selv. I princippet er knuden en four-in-hand knude, men blot hvor man har slået slipset to gange rundt om sig selv i stedet for kun én gang. Prince Albert-knuden har mere volumen end den klassiske four-in-hand og derfor kan det være nødvendigt med lidt ekstra arbejde for at få knuden rettet til.

Til Prince Albert-knuden anbefaler vi et tyndere slips i silke og samtidigt et forholdsvist langt slips, da knuden kræver at slipset bliver ført to gange rundt om sig selv.     

Windsor


Windsor

Windsor

På trods af at stilikonet og hertugen af Windsor, Edward VIII aldrig selv anvendte windsor-knuden, så forbindes den ofte med ham pga. hans navn. I modsætning til hvad mange tror så anvendte han i stedet oftest four-in-hand knuden og gerne med specialbestilte ekstra tykke og brede slips, som fik four-in-hand knuden til nærmest at ligne en windsor-knude, med en trekantet, symmetrisk og forholdsvis stor knude. Pga. dens volumen egner windsor-knuden sig eksempelvis godt til kraver af typen full-spread og cut-away. For at slipseknuden ikke skal blive alt for stor og kluntet kan man med fordel vælge et tyndere slips i silke eller uld. 

Halv windsor


Halv windsor

Den halve windsor-knude er, som navnet også antyder, en mindre version af den klassiske windsor. Knuden har et mere asymmetrisk og aflangt udseende, som passer godt til alt lige fra en turn-down til en full-spread krave. Til den halve windsor anbefaler vi et tyndt eller mellemtykt slips, da knuden ellers bliver for voldsom.

Oriental


Oriental

Orientalknuden er en af de mest enkle slipseknuder og den lille knude gør at knuden passer godt til mindre skjortekraver, så der bliver balance mellem knude og krave. Desuden egner den sig godt til grovere og tykkere materialer som flannel eller tweed, som giver noget volume til knuden. Udseendemæssigt minder orientalknuden meget om four-in-hand knuden, den er som sagt blot en anelse mindre. 

Se vores sortiment af udvalgte slips »


LÆS MERE: Kombiner slips og lommeklud
LÆS MERE: Bind din egen butterfly
LÆS MERE: Hvad indebærer et perfekt bundet slips?

Hvordan skal man klæde sig til et bryllup?
Uanset vejret kan vi til at starte med at konstatere, at den dresscode, der er angivet på indbydelsen til brylluppet, er den beklædning som gælder. Står der mørkt tøj og det står til at blive 30 grader i skyggen den dag, er man desværre bare nødt til at acceptere det og lade som ingenting, af respekt for dem som skal giftes. Det er trods alt deres dag, og på deres vilkår at vi fejrer dem.

Herunder har vi delt indlægget op efter de mest almindelige dresscodes og givet vores tanker om hvordan du kan tilpasse din beklædning efter smag og pågældende sæson. Hvis du vil læse mere om hvad forskellige dresscodes indebærer, kan du gøre det her i vores guide til dresscodes. For dig som føler dig lidt usikker på hvordan du bruger slips og lommetørklæde, anbefaler vi vores indlæg om det her.

Jakke og buks


[SLIDER2 START]
[ARTNR='22398611r']
[ARTNR='21919511r']
[ARTNR='22074911r']
[ARTNR='22785211r']
[ARTNR='22491110']
[ARTNR='22779810']
[SLIDER2 STOPP]
Hvad angår dresscoden med jakke og buks, er det her du har størst mulighed for at skille sig ud med din egen stil. Her er der ganske frit valg mellem farver og materiale. Enten kan du satse på en klassisk kombination med en blå blazer og et par khakifarvede chinos, eller gå efter en lidt mere sommerinspireret belklædning. Vi har selv valgt det sidstnævnte, og klæder os lidt afslappet og efter sæsonen, i lyse farver og med et par elegante men afslappede sko, som er med til at gøre sættet lidt mere formelt.

Jakkesæt

[SLIDER2 START]
[ARTNR='22593911r']
[ARTNR='16650011r']
[ARTNR='22593511r']
[ARTNR='14957510']
[ARTNR='22669911r']
[ARTNR='22723210']
[SLIDER2 STOPP]
Dresscoden jakkesæt, som egentlig kan betyde et uformelt jakkesæt, overlader visse muligheder for fri fortolkning, men først og fremmest er det en mulighed for at eksperimentere lidt med farverne på jakkesættet. Grå, lys blå, beige eller måske grønt. I sommerhalvåret er det ekstra oplagt at skeje lidt ud med en mere farverig beklædning, mens det i løbet af vinterhalvåret kan være bedre med eksempelvis et mønstret blåt jakkesæt eller måske en grå eller brun nuance. Et behageligt alternativ til de varme sommerdage kan være det lyse jakkesæt i bomuld eller hør, dvs. i nogle materialer som er lette og behagelige.

Mørkt tøj

[SLIDER2 START]
[ARTNR='SA000339']
[ARTNR='19146611r']
[ARTNR='14954910']
[ARTNR='12311111r']
[ARTNR='14957510']
[ARTNR='16600211r']
[SLIDER2 STOPP]
Mørkt tøj er en klassiker når det kommer til bryllup og kan bæres såvel dag som aften. Som gæst behøver du ikke tænke på så meget i forhold til beklædning. Valget er enkelt, enten mørkeblåt eller mørkegråt jakkesæt, en klassisk skjorte i hvid eller blå samt et slips eller butterfly. Jakkesættet kan, hvis du ønsker det, være let mønstret. Kombiner med et par brune eller sorte lædersko. For et mere formelt udtryk, bør du vælge sorte sko. Lad tilbehør som slips, lommetørklæde, ur og manchetknapper gøre forskellen i detaljen. Herunder har vi fremhævet en mere uformel fortolkning af hvad som er oplagt at bære i løbet af dagen.

Smoking


[SLIDER2 START]
[ARTNR='SA000249']
[ARTNR='12291411r']
[ARTNR='16024010']
[ARTNR='13341511r']
[ARTNR='11310211r']
[ARTNR='16646211r']
[SLIDER2 STOPP]
Til en storslået fest siges det, at der behøves en storslået beklædning. Og iført smoking, vil de fleste nok føle sig velklædte. Tøjet er i sig selv relativt enkelt. Kort sagt har du enten en sort eller midnatsblå smoking med smokingskjorte, som har et glat eller plisseret bryst, fløjls- eller silkebutterfly, lommetørklæde og et par laksko. Hvis du vil, kan du også sætte et skærf, som er et silkebånd om livet, til i samme farve som smokingen, eller en vest og et par seler. Der er ikke så meget frihed til fortolkning her, vælg mellem enkelt- eller dobbeltradet jakke, sorte sko i læder eller lak samt skærf eller vest. Lad i stedet tøjets snit og din personlighed tale for sig selv.
6 tips til vedligeholdelse af din blazer
Blazere skal anvendes, opbygge personlighed og ældes med ynde. Det er ikke unormalt at velsyede, tidløse tweedblazere i en god kvalitet, går i arv mellem generationer. For at dette skal være muligt har blazeren brug for lidt omsorg og kærlighed, så den kan forblive i topform. Her får du 6 enkle og hurtige råd til at vedligeholde din blazer.

Den rigtige bøjle

Bøjlen som du hænger din blazer på har en afgørende rolle i forhold til hvordan din blazer holder på formen og sidder når du har den på. Bøjlen skal helst udfylde blazerens skulderparti på nogenlunde samme måde, som når du selv bærer den. Bredden på bøjlen skal ca. være tilsvarende til blazerens skulderbredde, plus minus et par centimeter. I værste fald kan din blazer blive deform, hvis den hænger for længe på en for smal eller for bred bøjle.

Undgå hyppig rensning

Du skal ikke rense din blazer for ofte, medmindre det er højst nødvendigt. Rensning fjerner nogle af de naturlige fedtstoffer fra eksempelvis uldstoffer og slider hårdt på stoffet. Så spar på rensningerne og rens kun blazeren når det er absolut nødvendigt.

Luft den ofte

En enkel og effektiv måde at holde din blazer pæn på, er ved at lufte den ofte. Frisk luft og vind har en utrolig effekt på stof og tekstilfibre. Dette gælder specielt for blazere i uld. Lad blazeren hænge på en tilpasset bøjle når du lufter den. 

Pletvask

Skulle ulykken ske, og får du en plet på din blazer så bør du, for så vidt det er muligt, forsøge at pletvaske blazeren. Det vil sige at du forsøger at fjerne pletten i hånden og ikke ved at smide blazeren i vaskemaskinen. Der findes forskellige metoder til at fjerne pletter og selv har jeg haft mest held med neutral sæbe, vand og en svamp, hvor man forsigtigt kan gnubbe med en svamp.

Dampning

Hvis din blazer er blevet krøllet på forretningsrejsen eller ved andre lejligheder, er det en god ide at dampe den. En håndholdt damprenser kan anskaffes for et par hundrede kroner og er super god til at få jakken til at se pæn ud igen. En alternativ løsning kan være at hænge blazeren i brusekabinen, lægge bruseren på gulvet og skrue op for det varme vand, hvorefter dampen fra vandet vil dampe din blazer. Lad blazeren tørre inden anvendelse. 

Undgå fyldte lommer

Du kan sagtens sprætte blazerens lommer op og bruge dem, men alt med måde. Hvis du fylder dem med overfyldte punge, nøgler og telefoner, så kan blazeren i værste fald gå hen og blive deform. Om ikke andet kommer den i hvert fald ikke til at sidde godt med lommerne fyldte. Lad være med at putte for meget i lommerne og hav én lomme til telefonen, én til kortholderen og brystlommen til lommertørklæde og solbriller.

Blazer

Urets vedligeholdelse - sådan tager du bedst hånd om dit ur

Urværk

Hvis du har købt et mekanisk ur med automatisk urværk (gælder alle ure i vores sortiment foruden UTC Skydiver), så bliv ikke forskrækket hvis viserne står stille når du åbner boksen ved levering. Det mekaniske urværk skal trækkes op manuelt for at komme i gang med at oplade sin gangreserve. Læs mere om urværket her eller læs instruktionsbogen. Indstil tiden korrekt, og i stedet for at ryste uret i gang anbefaler vi at du drejer kronen et par gange med uret inden du tager uret på.

Lænke/Rem

På alle ure med stållænke leveres lænken i fuld længde, altså med maksimalt antal led. Afhængigt af omkredsen på dit håndled kan det være nødvendigt at fjerne et eller flere led og dermed forkorte lænken. Vi anbefaler at dette gøres af en autoriseret urmager. For at uret du køber hos os skal passe dit håndled perfekt tilbyder vi at dække omkostningerne til at din lokale urmager forkorter lænken. Tag et billede af kvitteringen og mail den til os så overfører vi beløbet til dig. Kontakt os om du vil vide mere og gå ind på www.sjoosandstrom.com for at finde din nærmeste autoriserede forhandler. 



Hvis du skulle ønske at skifte rem på dit ur er dette også muligt. Det kan selvfølgelig gøres hjemme hvis man besidder egenskaber og det rigtige værktøj, men vi anbefaler at man overlader det til en kyndig at udføre det. Kontakt os hvis du vil vide mere.

Med jævne mellemrum bør du rense urets lænke. Indgroet snavs og skidt fra huden fjernes lettest ved hjælp af en blød tandbørste og opvaskemiddel. Tør det af med en blød klud efterfølgende. Læder- og gummiremme tørres af med en klud og bør skiftes ud hvis den begynder at sprække eller blive alt for snavset.

Ure og vand

Ofte angives vandtætheden på et ur på selve urskiven. Husk på, at bare fordi der står 100m, betyder det ikke at du kan dykke ned på 100 meters dybde, men blot at det kan modstå et tryk modsvarende det på et 100 meters dyk. I virkeligheden vil uret blive udsat for et dynamisk tryk eftersom du ikke kan undgå at røre på dig under vandet. Se mere i tabellen herunder.

Mærkning - vandtæthed




Mindre end 3 bar /3 atm / 30m

Ingen vandtæthed overhovedet, holder bare snavs ude

3 bar / 3 atm / 30m
Vandafvisende, tåler vand ved f.eks. opvask, regn og damp

5 bar / 5 atm / 50m
Vandafvisende, svømning og bad anbefales ikkj

10 bar / 10 atm / 100m
Vandtæt, kan både bruges i bad, til svømning og dykning

20 bar / 20 atm / 200m og derover
Vandtæt, kan anvendes til trykluftsdykning


For at være sikker på at uret er vandtæt anbefales en tryktest hos urmageren med jævne mellemrum. Ca. en gang om året anbefales, specielt hvis du bruger uret meget i forbindelse med vand.

Hiv aldrig kronen ud og brug aldrig trykknapperne under eller i nærheden af vand. Hvis du mod forventningen får fugt i uret bør du tage det til en urmager hurtigst muligt. Behold uret på håndledet, således at fugten begynder at kondensere på glasset og risikoen for at skade urværket minimeres.

Ved anvendelse i salt- eller klorvand anbefales det at du skyller uret af i ferskvand efterfølgende.

Service

Sædvanligvis for mekaniske ure anbefales et regelmæssigt serviceeftersyn hvert 4-5. år.  Ved en service kontrolleres urets fysiske tilstand, remmen og urkassen rengøres (og poleres hvis det ønskes), alle dele rengøres med ultralyd, urværket smøres med ny olie, pakningen skiftes og uret tryk- og gangtestes. Læs mere om hvordan servicen hos Sjöö Sandström foretages her.



Batteriet i et quartz-ur holder typisk omkring 3 år ved normal anvendelse og skal skiftes derefter. Lad ikke et gammelt batteri sidde i for længe da det risikerer at lække batterisyre som kan skade urværket. Uret indikerer når det er tid til at skifte batteri.

Vi anbefaler at du overlader det til din nærmeste autoriserede urmager at servicere dit ur når det bliver nødvendigt. Et andet alternativ er at du sender uret direkte til Sjöö Sandström. Kontakt os for mere information eller spørgsmål.

Garanti

Sjöö Sandström tilbyder 2 års international garanti som omfatter defekter relateret til produktionen eller pga. problemer med materialer. Det gælder altså ikke ridser i glasset eller på lænken, batteriskift eller farveforandringer på læderremmen. Garantien gælder kun ved fremvisning af officielt garantikort, med dato og stempel fra en autoriseret Sjöö Sandström forhandler. Ved garanti og reklamationer bør du kontakte os, så hjælper vi dig.



TILMELD DIG CARL MAGAZINE

Vil du have tips og inspiration fra Carl Magazine? Registrer dig herunder for at modtage vores nyhedsbrev.


Vil du fortsætte hvor du var?
Nej, jag vil starte forfra
Ja, jeg vil fortsætte

Kunderådgivning

Tilbage

Kontakt os

Telefon

89 88 00 11
Hverdage mellem kl. 08.00-17.00.


Mail

[email protected]
Vi besvarer din mail inden for 24 timer på hverdage.

Generelle spørgsmål

Du kan finde vores svar på de mest stillede spørgsmål her.

4.72/5 3791 Bedømmelser

Jeg har handlet 3 gange hos Care of Carl og alle gange er der blevet leveret hurtigt. De har en god beskrivelse om f.eks en vare er stor eller lille i størrelse og om, at man derfor bør vælge et nummer større eller mindre.  

Even I

2024-03-28

Køber

2024-03-19

Skønt firma, som jeg helt sikkert vil bruge en anden gang.

Lotte M

2024-03-27

Køber

2024-03-17

God pris. Godt produkt. Hurtig levering.

Louise M

2024-03-27

Køber

2024-03-17

Super service

Pia W

2024-03-21

Køber

2024-03-12

Som altid en god oplevelse. 

joanna m

2024-03-20

Køber

2024-03-10

Hurtig levering og nem returnering

Rasmus B

2024-03-18

Køber

2024-02-24

Super godt, nemt og hurtig levering

Morten K

2024-03-18

Køber

2024-03-07

Super fin pakke jeg modtog - fremstår på højt og visuelt lækkert niveau.

Tobias V

2024-03-18

Køber

2024-03-06

Hurtig og nemt 

Mikkel E

2024-03-14

Køber

2024-03-04

Super levering !!!

Niklas S

2024-03-13

Køber

2024-03-01

Virkelig godt sted, at handle designer! 

Melik M

2024-03-11

Køber

2024-02-29

Nem hjemmeside, hurtig levering og godt pakket ind.

Joakim H

2024-03-06

Køber

2024-02-25

Hej CareOfCarl nemt at handle online, der service  hele vejen , flot pakket  og leveret dagen efter med postnord , rigtig lækkert hele vejen  ,og nogle flotte mærke varer. Luksus  bh. Michael 

Michael M

2024-03-05

Køber

2024-02-08

Simpelthen imponerende.

Marcus D

2024-03-04

Køber

2024-02-23

Altid en fornøjelse, hurtig service og top kvalitet!

Martin T

2024-03-04

Køber

2024-02-22

Fantastic service, you are made to feel like a valued customer,  

David G

2024-03-04

Køber

2024-02-21

hurtig levering  og nem returnering  god service

ole G

2024-03-04

Køber

2024-02-22

Altid en fornøjelse at handle hos jer

Søren G

2024-02-29

Køber

2024-02-20

Det har været en fornøjelse at handle her. Særligt den præcise information om de enkelte produkters pasform, størrelser og materiale gør det let og overskueligt at vælge det rigtige produkt. Hurtig levering. Jeg kommer helt sikkert til at handle her igen. 

Jens Ø

2024-02-28

Køber

2024-02-17

Super fast service and shipping.

Andre E

2024-02-27

Køber

2024-02-14

hurtigt og god

Kasper H

2024-02-26

Køber

2024-02-13

Hurtig levering

Einar H

2024-02-24

Køber

2024-02-12

Super levering og service

Claus T

2024-02-22

Køber

2024-02-11

Hurtig og nemt. Fint retur matriale

Iris J

2024-02-22

Køber

2024-02-07

Trods endnu en absurd ringe håndtering af PostNord er jeres service bare verdensklasse. Tusinde tak.

Thomas I

2024-02-22

Køber

2024-02-12

Meget professionel og serviceminded i alt hvad Care of Carl laver - en fornøjelse

Hasse H

2024-02-21

Køber

2024-02-10

Perfekt og hurtig levering De bestilte Polo levede fuldt ud op til forventning

Jessie K

2024-02-21

Køber

2024-02-11

Hurtig levering, super oplevelse og fedt udvalg

Tobias M

2024-02-19

Køber

2024-02-08

Alt var perfekt, lige fra bestilling til levering, over indpakning og til produktet. 

Martin B

2024-02-16

Køber

2024-02-06

God produkt ,hurtig levering

Grigorios P

2024-02-15

Køber

2024-02-06

Choose your delivery country
  • SE
  • SE
  • DK
  • NO
  • FI
  • DE
  • AT
  • IE
  • NL
  • FR
  • CH
  • ES
{ "SE": { "content": "Välkommen till vår svenska butik. ", "usp_list": [ "Fri frakt över 399 kr", "Fri retur", "1-3 dagars leverans" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_SV.png", "cta": "Välj ditt leveransland", "button_text": "Byt land" }, "IE": { "content": "Welcome to our English store! Here's some specific information for international customers.", "usp_list": [ "Free Delivery From €30", "Free returns", "No customs duties" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Choose your delivery country", "button_text": "Change country" }, "DK": { "content": "Velkommen til vores danske butik! Her er nogle specifikke oplysninger for Danmark.", "usp_list": [ "Fri fragt over 299;-", "Fri retur", "1-3 dages levering" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_DK.png", "cta": "Vælg dit leveringsland", "button_text": "Skift land" }, "FI": { "content": "Tervetuloa suomalaiseen kauppaamme! Tässä on tiettyjä tietoja Suomelle.", "usp_list": [ "Ilmainen toimitus yli 30€ tilauksille", "Maksuton palautus", "Toimitusaika 2-5 pv" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_FI.png", "cta": "Valitse toimitusmaasi", "button_text": "Vaihda maata" }, "NL": { "content": "Welkom in onze Nederlandse winkel! Hier is wat specifieke informatie voor Nederland.", "usp_list": [ "Gratis bezorging vanaf €30", "Gratis retour", "Geen inklaringskosten" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Kies uw bezorgland", "button_text": "Verander van land" }, "DE": { "content": "Willkommen in unserem deutschen Shop! Hier sind einige spezifische Informationen für Deutschland.", "usp_list": [ "Standardversand frei ab 30 Euro Bestellwert", "Kostenlose Rücksendung", "Keine Zollgebühren" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_DE.png", "cta": "Wählen Sie Ihr Lieferland", "button_text": "Land ändern" }, "AT": { "content": "Willkommen in unserem österreichischen Shop! Hier sind einige spezifische Informationen für Österreich.", "usp_list": [ "Standardversand frei ab 30 Euro Bestellwert", "Kostenlose Rücksendung", "Keine Zollgebühren" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_AT.png", "cta": "Wählen Sie Ihr Lieferland", "button_text": "Land ändern" }, "ES": { "content": "¡Bienvenido a nuestra tienda española! Aquí tienes información específica para España.", "usp_list": [ "Envío gratuito a partir de 30 €", "Devoluciones gratuitas", "Sin derechos de aduana" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Elija su país de entrega", "button_text": "Cambiar país" }, "FR": { "content": "Bienvenue dans notre boutique française! Voici des informations spécifiques pour la France.", "usp_list": [ "Livraison gratuite à partir de 30 €", "Retours gratuits", "Pas de frais de douane" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Choisissez votre pays de livraison", "button_text": "Changer de pays" }, "IT": { "content": "Benvenuti nel nostro negozio italiano! Ecco alcune informazioni specifiche per l'Italia.", "usp_list": [ "Spedizione gratuita oltre 399 kr", "Reso gratuito", "Nessun dazio doganale" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Scegli il tuo paese di consegna", "button_text": "Cambia paese" }, "NO": { "content": "Velkommen til vår norske butikk! Her er litt spesifikk informasjon for Norge.", "usp_list": [ "Fri frakt over 399,-", "Fri retur", "1-4 dagers levering" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_NO.png", "cta": "Velg ditt leveringsland", "button_text": "Bytt land" } }