✔ Fri fragt over 299;- ✔ Fri retur ✔ 1-3 dages levering

Carl Magazine

Carl Magazine
Stilskolen: Hvad er selvedge-denim?
Selvedge-jeans er et begreb, som man støder på igen og igen, når man kigger nærmere på bukser. Kort fortalt er selvedge-denim denimstof, der væves med en ægkant – det vil sige en kant, der forhindrer, at stoffet frynser. Denne kant er som regel hvid-rød-stribet og kan ses på indersiden af de jeans, der er fremstillet af denne type stof, hvis man smøger bukserne op. Lad os kigge lidt på historien bag fremstillingen af jeans for at forklare begrebet yderligere.

SELVEDGE NU OG DENGANG 

De fleste ved jo nok godt, at jeans ikke længere fremstilles på samme måde, som da Levi Strauss designede den første version af ikonet 501 i slutningen af 1800-tallet. Fremstillingsteknikkerne og materialerne har udviklet sig, og det samme gælder fremstillingen af denim. Groft sagt kom det store gennembrud for fremstillingen af selvedge-jeans, eller måske skulle man nærmere sige faldet, da den moderne og meget mere effektive projektilvæv begyndte at vinde terræn omkring 1950. Dermed blev de gamle klassiske skyttelvæve, som selvedge-denim blev fremstillet på, skiftet ud.

Hvad er selvedge-jeans?

Et par selvedge-jeans er jeans, som er fremstillet af denimstof, der er vævet på en ældre type væv, som væver stoffet med ægkant – en kant, der forhindrer, at stoffet frynser. Denne kant kan du finde på indersiden af buksebenet i form af en hvid-rød-stribet kant.



Skyttelvæv, som væver selvedge-denim på det japanske væveri Japan Blue Co. Bemærk den skønne lyd af væven.

Hvis man ikke ved så meget om de forskellige typer væve, kan vi berette, at der er stor forskel på disse maskiner. Projektilvæven kan væve meget bredere stof og det med en højere hastighed end den gamle skyttelvæv, som langsomt arbejdede sig gennem smallere stykker stof, der ofte var mellem 21 og 32 tommer (man plejer at tale om tommer, når det gælder tekstilproduktion).

Begrebet selvedge

Så hvad har de tidligere nævnte væve egentlig med begrebet selvedge at gøre? Kort fortalt blev selvedge-denim udelukkende fremstillet på den ældre type væv (skyttelvæven) og forsvandt dermed stort set, da den mere effektive projektilvæv så dagens lys. Navnet selvedge kommer af, at når man væver stof på en skyttelvæv, laver maskinen færdige kanter i begge stoffets sider, såkaldte ægkanter eller "self-edge" i modsætning til mere moderne væve, hvor stoffet klippes af i kanterne og giver en mere frynset kant, som bagefter skal laves.


Husk, at ...

Selvedge-denim ikke er det samme som rådenim. Rådenim er kendetegnet ved, at stoffet er uvasket og ikke har sliddetaljer, mens selvedge-denim er kendetegnet ved sin ægkant og kun fremstilles på skyttelvæve. Rådenim kan derimod fremstilles på alle væve.

[SLIDER2 START]
[ARTNR='14205911r']
[ARTNR='15176711r']
[ARTNR='15343711r']

[SLIDER2 STOPP]

En fordel ved ægkanten, som opstår på selvedge-stof, er, at den minimerer risikoen for, at stoffet rives i stykker. Produktionsprocessen er dog mere tidskrævende og dyrere, og stoffet kan fremstå mere varieret. Disse variationer og strukturer har dog i sig selv en vis charme. Det indså japanerne i anden halvdel af 1900-tallet, og de er i dag førende, når det gælder fremstilling af selvedge-denim. Når et par selvedge-jeans i dag kommer fra Japan, anses det dermed for at være et kvalitetsstempel, selv om der også findes flere andre velrenommerede producenter i lande som USA og Italien.
Denim i en elegant fortolkning
For at få en lidt dybere forståelse af produkt og materiale vil vi gå tilbage i tiden og starte med at forklare forskellen på denim og jeans.

JEANS OG DENIM – BEGREBERNES OPRINDELSE 

Denimstoffet stammer faktisk fra Frankrig, nærmere bestemt byen Nîmes. Det var her, at man først udviklede den grove og slidstærke twillvævning i bomuld, som senere fik betegnelsen denim (de Nîmes er fransk for "fra Nîmes"). Der var mange fordele ved dette stof, og en af de vigtigste egenskaber var stoffets slidstyrke i både våd og tør tilstand. Det var almindeligt til især overtrækstøj og kedeldragter blandt sømænd i 1800-tallet. Den karakteristiske blå farve, som tøjet er forbundet med, kom til via farvning af stoffet med planten Indigofera – oprindelsen til den dybe blå nuance, vi i dag kalder indigo. Disse planter kom udelukkende fra Indien indtil sidst i 1800-tallet, hvor man i Tyskland udviklede en syntetisk metode til indigofarvning.

Hvis vi i stedet ser på udtrykket jeans, siges det at stamme fra den italienske havneby Genova tæt på grænsen til Frankrig. Også her har det franske islæt spillet ind, da det franske navn for byen var Gênes. Her blev der fremstillet en kvalitet, som mindede om den i Nîmes.

Levi Strauss & Co. revolutionerer bukserne
Buksetypen jeans, som vi kender det, har lidt en anden historie. Her var det skrædderen Jacob W. Davis, som i 1873 sammen med firmaet Levi Strauss & Co. tog patent på de første jeans i blå denim forstærket med nitter i kobber.

Målgruppen var arbejdere i miner og på fabrikker samt ikke mindst cowboys i det nordvestlige USA. Oprindeligt havde modellen kun to forlommer og én baglomme. Det var først senere, at den nuværende norm med fem lommer blev standard.

Jeansene bliver et stilmæssigt standpunkt
Det var egentlig først så sent som i 1950'erne, at bukserne blev en del af modebilledet. Den største indvirkning på dette var med stor sandsynlighed James Dean, som havde jeans på i den klassiske film "Vildt blod" fra 1955. Jeans kom til at blive udtryk for ungdommelighed og oprør, og i midten af 60'erne var jeans blevet et stadig mere almindeligt indslag i den amerikanske kultur.

brun kavaj med scarf
Brun kavaj, slips och näsduk

KUNSTEN AT BRUGE JEANS PÅ ELEGANT VIS 

Vi har hidtil fokuseret på, hvordan jeans gik fra at være arbejdstøj til, via filmens verden, at blive den måske mest almindelige type buks i mænds garderobe. Men som titlen på denne artikel antyder, vil vi også se på, hvordan man kan kombinere jeans, som ellers har et ret så afslappet udtryk, på mere elegant vis.

Farve og nuance
Først og fremmest er det vigtigt at se på jeansenes farve og nuance. En mørkere nuance af rådenim uden slideffekter vil altid blive opfattet som mere formel, fordi den minder mere om normale elegante bukser. Jo flere slideffekter og farveskift stoffet har, jo mere afslappede bliver bukserne opfattet som. Det er altså ikke bare nuancen, men især stoffets ensartethed, der har betydning for, hvordan bukserne opfattes. Derfor kan et par hvide jeans være udmærkede sammen med en blazer, især i sommerhalvåret.

Pasform og silhuet
To andre vigtige aspekter, når man skal vælge jeans til et mere elegant udtryk, er pasform og silhuet. Klassiske skræddersyede bukser har som regel både en højere talje og større benvidde, og dette er derfor noget, som på effektiv vis kan øge det elegante udtryk, også med et par jeans. Man kan med fordel vælge en model med en højere talje, hvilket betyder, at afstanden mellem blazerens knap og buksernes talje minimeres. Jeansene behøver ikke have ekstremt meget vidde, men ved at undgå en tætsiddende pasform kan man give dem et fald, der passer til blazeren. Og sidst, men ikke mindst, skal man heller ikke undervurdere jeansenes længde. Uanset om man foretrækker et opslag, der viser en eventuel selvedge-kant, eller om man lægger jeansene op til præcist den rette længde, anbefaler vi, at bukserne stopper præcist over skoen uden at danne folder.

Kontrast er et begreb, der kommer til at gennemsyre hele tankegangen, når man kombinerer jeans med blazer. Målet er at minimere den kontrast, der naturligt opstår mellem to stykker tøj med så forskellig historie og baggrund. Et andet centralt begreb er teksturen. Nøglen til at få et par jeans til at harmonere med en blazer, er nemlig at vælge en blazer, der har en kraftig tekstur. Et udmærket eksempel på dette er tweed, som har en grovere struktur og ofte melerede farver.

Blazerens farve er faktisk i sig selv meget afgørende for, hvor let den bliver at kombinere. Ensfarvede modeller i sort, grå og mørkeblå er som regel klart sværere end brun, mosgrøn eller beige. Varme og jordagtige nuancer harmonerer som regel bedre med de indigofarvede jeans end kolde eller stærke nuancer. 

Blazerens konstruktion
Det næste skridt i at opnå balance mellem tøjet er at vælge en blødere blazerkonstruktion. Ved at vælge en blazer, der er afslappet eller har meget let opbygning i bryst og skuldre, får man et udtryk, der nærmere leder tankerne hen på en cardigan end på en formel blazer.
Desuden kan det være en god idé at gå efter udvendigt monterede lommer og mønster i stoffet, så forskellene reduceres endnu mere.

Vi vil ikke anbefale at bruge blazeren fra yndlingsjakkesættet i garderoben sammen med jeans. En blazer fra et jakkesæt er ofte lavet af glat og skinnende uldstof, som skaber kontrast til de mere afslappede jeans, både når det gælder struktur og formalitet.

Hvad du skal bruge sammen med jeansene
Det næste skridt i processen med at gøre jeansene mere elegante består i, hvad man har på under blazeren. På samme måde som tidligere bør man være forsigtig med for store kontrastforskelle, så undgå de mest glatte habitskjorter med dobbelt manchet og silkeslips. Tag i stedet et kig på forskellige modeller af popovers i piquéstof til sommerhalvåret og rullekravebluser til efteråret. Begge disse alternativer er mere elegante end en t-shirt, men afbalancerer på glimrende vis det formelle niveau i outfittet. Hvis man vil bruge en traditionel skjorte, er vores råd er at vælge en model med masser af struktur, for eksempel i flannel eller hør, afhængigt af sæsonen.

Den sidste brik i puslespillet – skoene
Til fødderne er der en række forskellige alternativer, som passer godt til jeans. Det er også den del af dit outfit, der i størst udstrækning har tendens til at bestemme, hvordan din påklædning opfattes. Hvis man vælger et par sneakers, giver det selv sammen med blazer et mere afslappet udtryk, mens et par loafers, oxfords eller brogues giver en lidt mere velklædt helhed.
Også her bør man have teksturen i tankerne, hvilket er en af grundene til, at sko i ruskind og grain passer så godt sammen med netop jeans. Man kan med fordel undgå blankpolerede oxfords i sort kalveskind med de samme argumenter som med blazerjakken i en anden farve. Kontrasten bliver ganske enkelt for stor.
Sådan bliver dine jeans en del af dig
At gå et par jeans i rådenim til kan både være smertefuldt og tidskrævende. De som kan stå imod kan dog virkelig se frem til et par jeans som ikke alene får et flot slid, men også sit helt personlige præg. Alle former for slid på jeansene bliver til en slags patina som er følge af måden du har brugt dem, hvilket for mange er et tilfredsstillende afkast rent stilmæssigt.

For at lykkes med at få slidt et par jeans på denne måde, kræves der mange timers brug, regelmæssig vask og en stor portion tålmodighed. Og hvis du ikke tidligere har prøvet kræfter med dette denimeventyr kan vi kun anbefale dig at kaste dig ud i det. Hvis tålmodigheden bliver testet undervejs kan du i hvert fald forsikre dig om at du nu er ejer af et par jeans som, om du bruger dem lidt mere sjældent, holder sig mørke og matcher godt med grovere jakker lang tid fremover.

brun kavaj med scarf
Brun kavaj, slips och näsduk


Sådan vælger du det rette par jeans

Dig som ønsker at fremskynde slidprocessen er vi desværre nødt til at skuffe. Der findes helt enkelt ingen genveje når det kommer til at gå dine rådenim jeans til. Derimod findes der alternative valg, som eksempelvis et par jeans som allerede er slidte og derfor også lidt mere bekvemme. Derefter følger også spørgsmål som hvor høj talje de skal have, hvilken type af vask de skal have og hvilken benvidde man ønsker. Når det kommer til jeans er der mange spørgsmål som dukker op, og netop derfor har vi lavet en jeansguide som enkelt kan vejlede dig til de jeans som passer dig bedst. Der kan du filtrere på farve, vask, talje og hvilken pasform du ønsker. 

Hvis der er noget vi selv stræber efter, er det langsigtethed og holdbarhed, og derfor vil vi slå et ekstra slag for denne guide så at dine jeans, hvilke det så end er, bliver trofaste ledsagere i lang tid fremover.

At gå et par jeans i rådenim til kan både være smertefuldt og tidskrævende. De som kan stå imod kan dog virkelig se frem til et par jeans som ikke alene får et flot slid, men også sit helt personlige præg. Alle former for slid på jeansene bliver til en slags patina som er følge af måden du har brugt dem, hvilket for mange er et tilfredsstillende afkast rent stilmæssigt.

For at lykkes med at få slidt et par jeans på denne måde, kræves der mange timers brug, regelmæssig vask og en stor portion tålmodighed. Og hvis du ikke tidligere har prøvet kræfter med dette denimeventyr kan vi kun anbefale dig at kaste dig ud i det. Hvis tålmodigheden bliver testet undervejs kan du i hvert fald forsikre dig om at du nu er ejer af et par jeans som, om du bruger dem lidt mere sjældent, holder sig mørke og matcher godt med grovere jakker lang tid fremover.

Sådan vælger du det rette par jeans

Dig som ønsker at fremskynde slidprocessen er vi desværre nødt til at skuffe. Der findes helt enkelt ingen genveje når det kommer til at gå dine rådenim jeans til. Derimod findes der alternative valg, som eksempelvis et par jeans som allerede er slidte og derfor også lidt mere bekvemme. Derefter følger også spørgsmål som hvor høj talje de skal have, hvilken type af vask de skal have og hvilken benvidde man ønsker. Når det kommer til jeans er der mange spørgsmål som dukker op, og netop derfor har vi lavet en jeansguide som enkelt kan vejlede dig til de jeans som passer dig bedst. Der kan du filtrere på farve, vask, talje og hvilken pasform du ønsker. 

Hvis der er noget vi selv stræber efter, er det langsigtethed og holdbarhed, og derfor vil vi slå et ekstra slag for denne guide så at dine jeans, hvilke det så end er, bliver trofaste ledsagere i lang tid fremover.

Til jeansguiden »
For at få en lidt dybere forståelse af produkt og materiale vil vi gå tilbage i tiden og starte med at forklare forskellen på denim og jeans.

JEANS OG DENIM – BEGREBERNES OPRINDELSE 

Denimstoffet stammer faktisk fra Frankrig, nærmere bestemt byen Nîmes. Det var her, at man først udviklede den grove og slidstærke twillvævning i bomuld, som senere fik betegnelsen denim (de Nîmes er fransk for "fra Nîmes"). Der var mange fordele ved dette stof, og en af de vigtigste egenskaber var stoffets slidstyrke i både våd og tør tilstand. Det var almindeligt til især overtrækstøj og kedeldragter blandt sømænd i 1800-tallet. Den karakteristiske blå farve, som tøjet er forbundet med, kom til via farvning af stoffet med planten Indigofera – oprindelsen til den dybe blå nuance, vi i dag kalder indigo. Disse planter kom udelukkende fra Indien indtil sidst i 1800-tallet, hvor man i Tyskland udviklede en syntetisk metode til indigofarvning.

Hvis vi i stedet ser på udtrykket jeans, siges det at stamme fra den italienske havneby Genova tæt på grænsen til Frankrig. Også her har det franske islæt spillet ind, da det franske navn for byen var Gênes. Her blev der fremstillet en kvalitet, som mindede om den i Nîmes.

Levi Strauss & Co. revolutionerer bukserne
Buksetypen jeans, som vi kender det, har lidt en anden historie. Her var det skrædderen Jacob W. Davis, som i 1873 sammen med firmaet Levi Strauss & Co. tog patent på de første jeans i blå denim forstærket med nitter i kobber.

Målgruppen var arbejdere i miner og på fabrikker samt ikke mindst cowboys i det nordvestlige USA. Oprindeligt havde modellen kun to forlommer og én baglomme. Det var først senere, at den nuværende norm med fem lommer blev standard.

Jeansene bliver et stilmæssigt standpunkt
Det var egentlig først så sent som i 1950'erne, at bukserne blev en del af modebilledet. Den største indvirkning på dette var med stor sandsynlighed James Dean, som havde jeans på i den klassiske film "Vildt blod" fra 1955. Jeans kom til at blive udtryk for ungdommelighed og oprør, og i midten af 60'erne var jeans blevet et stadig mere almindeligt indslag i den amerikanske kultur.

KUNSTEN AT BRUGE JEANS PÅ ELEGANT VIS 

Vi har hidtil fokuseret på, hvordan jeans gik fra at være arbejdstøj til, via filmens verden, at blive den måske mest almindelige type buks i mænds garderobe. Men som titlen på denne artikel antyder, vil vi også se på, hvordan man kan kombinere jeans, som ellers har et ret så afslappet udtryk, på mere elegant vis.

Farve og nuance
Først og fremmest er det vigtigt at se på jeansenes farve og nuance. En mørkere nuance af rådenim uden slideffekter vil altid blive opfattet som mere formel, fordi den minder mere om normale elegante bukser. Jo flere slideffekter og farveskift stoffet har, jo mere afslappede bliver bukserne opfattet som. Det er altså ikke bare nuancen, men især stoffets ensartethed, der har betydning for, hvordan bukserne opfattes. Derfor kan et par hvide jeans være udmærkede sammen med en blazer, især i sommerhalvåret.

Pasform og silhuet
To andre vigtige aspekter, når man skal vælge jeans til et mere elegant udtryk, er pasform og silhuet. Klassiske skræddersyede bukser har som regel både en højere talje og større benvidde, og dette er derfor noget, som på effektiv vis kan øge det elegante udtryk, også med et par jeans. Man kan med fordel vælge en model med en højere talje, hvilket betyder, at afstanden mellem blazerens knap og buksernes talje minimeres. Jeansene behøver ikke have ekstremt meget vidde, men ved at undgå en tætsiddende pasform kan man give dem et fald, der passer til blazeren. Og sidst, men ikke mindst, skal man heller ikke undervurdere jeansenes længde. Uanset om man foretrækker et opslag, der viser en eventuel selvedge-kant, eller om man lægger jeansene op til præcist den rette længde, anbefaler vi, at bukserne stopper præcist over skoen uden at danne folder.

Kontrast er et begreb, der kommer til at gennemsyre hele tankegangen, når man kombinerer jeans med blazer. Målet er at minimere den kontrast, der naturligt opstår mellem to stykker tøj med så forskellig historie og baggrund. Et andet centralt begreb er teksturen. Nøglen til at få et par jeans til at harmonere med en blazer, er nemlig at vælge en blazer, der har en kraftig tekstur. Et udmærket eksempel på dette er tweed, som har en grovere struktur og ofte melerede farver.

Blazerens farve er faktisk i sig selv meget afgørende for, hvor let den bliver at kombinere. Ensfarvede modeller i sort, grå og mørkeblå er som regel klart sværere end brun, mosgrøn eller beige. Varme og jordagtige nuancer harmonerer som regel bedre med de indigofarvede jeans end kolde eller stærke nuancer. 

Blazerens konstruktion
Det næste skridt i at opnå balance mellem tøjet er at vælge en blødere blazerkonstruktion. Ved at vælge en blazer, der er afslappet eller har meget let opbygning i bryst og skuldre, får man et udtryk, der nærmere leder tankerne hen på en cardigan end på en formel blazer.
Desuden kan det være en god idé at gå efter udvendigt monterede lommer og mønster i stoffet, så forskellene reduceres endnu mere.

Vi vil ikke anbefale at bruge blazeren fra yndlingsjakkesættet i garderoben sammen med jeans. En blazer fra et jakkesæt er ofte lavet af glat og skinnende uldstof, som skaber kontrast til de mere afslappede jeans, både når det gælder struktur og formalitet.


Hvad du skal bruge sammen med jeansene
Det næste skridt i processen med at gøre jeansene mere elegante består i, hvad man har på under blazeren. På samme måde som tidligere bør man være forsigtig med for store kontrastforskelle, så undgå de mest glatte habitskjorter med dobbelt manchet og silkeslips. Tag i stedet et kig på forskellige modeller af popovers i piquéstof til sommerhalvåret og rullekravebluser til efteråret. Begge disse alternativer er mere elegante end en t-shirt, men afbalancerer på glimrende vis det formelle niveau i outfittet. Hvis man vil bruge en traditionel skjorte, er vores råd er at vælge en model med masser af struktur, for eksempel i flannel eller hør, afhængigt af sæsonen.

Den sidste brik i puslespillet – skoene
Til fødderne er der en række forskellige alternativer, som passer godt til jeans. Det er også den del af dit outfit, der i størst udstrækning har tendens til at bestemme, hvordan din påklædning opfattes. Hvis man vælger et par sneakers, giver det selv sammen med blazer et mere afslappet udtryk, mens et par loafers, oxfords eller brogues giver en lidt mere velklædt helhed.
Også her bør man have teksturen i tankerne, hvilket er en af grundene til, at sko i ruskind og grain passer så godt sammen med netop jeans. Man kan med fordel undgå blankpolerede oxfords i sort kalveskind med de samme argumenter som med blazerjakken i en anden farve. Kontrasten bliver ganske enkelt for stor.
Att ett par jeans är selvedge är ett begrepp som man titt som tätt stöter på när man tittar på byxor. För att enkelt förklara begreppet så är selvedgedenim ett jeanstyg som är vävt med en stadkant, det vill säga en kant som hindrar tyget från att fransa upp sig. Denna kant är oftast vit-röd-randig och går att se på insidan av de jeans som är tillverkade av denna typ av tyg om man viker upp det.

För att förklara begreppet ytterligare så tar vi och tittar på historian bakom tillverkningen av denim.

SELVEDGE NU OCH DÅ

Att jeans tillverkats på samma sätt som när Levi Strauss tog fram den första versionen av ikonen 501, under slutet av 1800-talet, är det nog ingen som tror. Produktionstekniker och material har utvecklats och lika så tillverkningen av denim. Grovt räknats så kom det stora genombrottet för tillverkningen av selvedgejeans, eller kanske ska man säga fallet, när den moderna och mycket mer effektiva projektilvävstolen började vinna mark runt 1950-talet. Därmed ersattes de gamla klassiska skyttelvävstolar som selvedgedenim tillverkades på.

Vad är selvedge jeans?

Ett par selvedge jeans är ett par jeans som är tillverkade av ett denimtyg vävt på en äldre typ av vävstol, som väver tyget med en stadkant - en kant som hindrar tyget från att fransa sig. Denna kant kan du hitta på insidan av byxbenet i form av en vit-röd-randig kant.

FILMKLIPP
Skyttevävstol som väver selvedge denim på det Japanska väveriet Japan Blue Co. Observera det härliga ljudet av vävstolen.

För den som inte är så insatt i olika typer av vävstolar, så ska man veta att skillnaden på dessa maskiner är markant. Projektilvävstolen kan både väva ett mycket bredare tyg och detta med en högre hastighet än den gamla skyttelvävstolen som långsamt tuggade på med sina smalare tygstycken, som ofta låg mellan 21 och 32 tum (man pratar oftast om tum när det kommer till textilproduktion).

Begreppet selvedge

Så vad har tidigare nämnda vävstolar egentligen att göra med begreppet selvedge? För att hålla det så enkelt som möjligt, så tillverkas selvedge denim enbart på den äldre typen av vävstol (skyttelvävstolen) och kom därmed att i stort sett försvinna när den effektivare projektilvävstolen kom i bruk.
Namnet selvage kommer från när man väver ett tyg på en skyttelvävstol så skapar maskinen färdiga kanter på varje sida av tyget, så kallade stadkanter eller ”self-edge”, till skillnad från modernare vävstolar där tyget klipps av vid kanterna och lämnar en fransigare kant som måste göras iordning i efterhand.
Bild: Närbild stadkant? Eller bild tygrulle med stadkant? Typ som nedan. Hittade dock inte någon som gick att köpa.

En fördel med stadkanten som uppstår på selvedgetyg är att denna minimerar risken för att tyget ska repa sig. Dock så är produktionsprocessen mer tidskrävande och kostsam, samt att tyget kan innehålla fler variationer. Variationer och texturer som i sig utstrålar en viss charm - något som Japanerna under den andra halvan av 1900-talet insåg och som gjort att de idag blivit ledande på att tillverka selvedgedenim. Att ett par selvedge jeans idag kommer från Japan går därmed att se som en kvalitetsstämpel, även om det också finns flertalet andra välrenommerade tillverkare i länder så som USA och Italien.

Tänk på att…

Selvedge denim inte är samma sak som rådenim. Ett rådenimtyg utmärks av att tyget inte har fått någon tvätt eller slitningar, medan selvedgedenim utmärks av sin stadkant och enbart tillverkas på skyttelvävstolar, medan rådenim kan tillverkas av vilken vävstol som helst.
Hvordan matcher jeg mine hvide jeans?
For ganske nylig fik vi et spørgsmål fra en af vores læsere, som spekulerede på hvordan han kunne bruge sine hvide jeans i forskellige typer af outfits.  Et meget aktuelt og relevant spørgsmål, eftersom vi går en tid i møde, som for alvor byder op til de hvide jeans. 

Spørgsmål: Hej! Jeg har tænkt lidt over, hvordan jeg kan bruge mine hvide jeans i forskellige typer af outfits. På forhånd tak! /T

Svar: Hej T! Et meget aktuelt spørgsmål, da sommeren jo så småt er på vej. Egentligt kan et par hvide jeans bruges i utroligt mange sammenhænge, men jeg skal forsøge at komme med et par tips og forslag.

Som sagt vil et par hvide jeans fungere i de fleste sammenhænge. Den hvide farve gør at bukserne ser mere formelle og "friske" ud, hvorfor hvide jeans især egner sig til lidt mere dressede outfits. 

Match med farver

Farvemæssigt fungerer hvid rigtig godt med kontrastfarver såsom grå, mørkegrøn og mørkeblå, samt mere jordnære nuancer som brun og beige/khaki. Personligt prøver jeg altid at undgå at matche hvid med hvid og lyserød, da det godt kan blive lidt meget. Et generelt godt tip er at prøve på at få lidt kontrast til den hvide farve, uden at det bliver med "skarpe" farver, som eksempelvis lyserød. 

Kan man matche en hvid skjorte til hvide jeans?

Ja, det kan du godt, men igen er hvid og hvid ikke en super god kombination, medmindre du får det brudt på den ene eller den anden måde. Du kan eksempelvis sagtens tage en hvid skjorte på under en grå pullover og matche med et par hvide jeans. På den måde undgår du at den hvide skjorte og de hvide jeans synligt overlapper hinanden. Hertil kan du evt. supplere med et brunt bælte og et par brune sko

Forslag til outfits med hvide jeans

Som sagt, er der mange kombinationsmuligheder med et par hvide jeans. Vi har oplistet et par eksempler på nogle af vores egne favoritkombinationer.

Hvide jeans og denimskjorte

En enkel og velklædt stil, som både kan suppleres op med et par tasselloafers eller et par sneakers, samt en blazer, hvis man er til det.

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Lasarfragan/2018/20180517-Matcha-vita-jeans/matcha-vita-jeans-3.jpg']
[ARTNR='14797111r']
[ARTNR='14634611r']
[ARTNR='12635311r']
[ARTNR='12680311r']

[SLIDER2 STOPP]

Hvide jeans og blå pullover

En klassisk sommerkombination, der nærmest er som taget ud af en af Ralph Lauren lookbook. Hvide jeans, en blå pullover eller kabelstrikket trøje samt et par brune sejlersko - en preppy sommerstil på alle måder.  

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Lasarfragan/2018/20180517-Matcha-vita-jeans/matcha-vita-jeans-4.jpg']

[ARTNR='11925011r']
[ARTNR='14586211r']
[ARTNR='14555011r']
[ARTNR='13782211r']

[SLIDER2 STOPP]

Hvide jeans med jordnære toner

Et semi-formelt alternativ med lyse nuancer i form af en beige polotrøje med lange ærmer samt et par lyse ruskindssko, som går perfekt sammen med de hvide jeans.  

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Lasarfragan/2018/20180517-Matcha-vita-jeans/matcha-vita-jeans-2.jpg']

[ARTNR='14630511r']
[ARTNR='14680411r']
[ARTNR='12681111r']
[ARTNR='14359011r']

[SLIDER2 STOPP]

/ Jon

Har du også spørgsmål som omhandler tøj og stil? Så tag endelig kontakt til os via vores stilfunktion Spørg Carl eller send os en mail på [email protected].
Vil du fortsætte hvor du var?
Nej, jag vil starte forfra
Ja, jeg vil fortsætte

Kunderådgivning

Tilbage

Kontakt os

Telefon

89 88 00 11
Hverdage mellem kl. 08.00-17.00.


Mail

[email protected]
Vi besvarer din mail inden for 24 timer på hverdage.

Generelle spørgsmål

Du kan finde vores svar på de mest stillede spørgsmål her.

4.72/5 3791 Bedømmelser

Jeg har handlet 3 gange hos Care of Carl og alle gange er der blevet leveret hurtigt. De har en god beskrivelse om f.eks en vare er stor eller lille i størrelse og om, at man derfor bør vælge et nummer større eller mindre.  

Even I

2024-03-28

Køber

2024-03-19

Skønt firma, som jeg helt sikkert vil bruge en anden gang.

Lotte M

2024-03-27

Køber

2024-03-17

God pris. Godt produkt. Hurtig levering.

Louise M

2024-03-27

Køber

2024-03-17

Super service

Pia W

2024-03-21

Køber

2024-03-12

Som altid en god oplevelse. 

joanna m

2024-03-20

Køber

2024-03-10

Hurtig levering og nem returnering

Rasmus B

2024-03-18

Køber

2024-02-24

Super godt, nemt og hurtig levering

Morten K

2024-03-18

Køber

2024-03-07

Super fin pakke jeg modtog - fremstår på højt og visuelt lækkert niveau.

Tobias V

2024-03-18

Køber

2024-03-06

Hurtig og nemt 

Mikkel E

2024-03-14

Køber

2024-03-04

Super levering !!!

Niklas S

2024-03-13

Køber

2024-03-01

Virkelig godt sted, at handle designer! 

Melik M

2024-03-11

Køber

2024-02-29

Nem hjemmeside, hurtig levering og godt pakket ind.

Joakim H

2024-03-06

Køber

2024-02-25

Hej CareOfCarl nemt at handle online, der service  hele vejen , flot pakket  og leveret dagen efter med postnord , rigtig lækkert hele vejen  ,og nogle flotte mærke varer. Luksus  bh. Michael 

Michael M

2024-03-05

Køber

2024-02-08

Simpelthen imponerende.

Marcus D

2024-03-04

Køber

2024-02-23

Altid en fornøjelse, hurtig service og top kvalitet!

Martin T

2024-03-04

Køber

2024-02-22

Fantastic service, you are made to feel like a valued customer,  

David G

2024-03-04

Køber

2024-02-21

hurtig levering  og nem returnering  god service

ole G

2024-03-04

Køber

2024-02-22

Altid en fornøjelse at handle hos jer

Søren G

2024-02-29

Køber

2024-02-20

Det har været en fornøjelse at handle her. Særligt den præcise information om de enkelte produkters pasform, størrelser og materiale gør det let og overskueligt at vælge det rigtige produkt. Hurtig levering. Jeg kommer helt sikkert til at handle her igen. 

Jens Ø

2024-02-28

Køber

2024-02-17

Super fast service and shipping.

Andre E

2024-02-27

Køber

2024-02-14

hurtigt og god

Kasper H

2024-02-26

Køber

2024-02-13

Hurtig levering

Einar H

2024-02-24

Køber

2024-02-12

Super levering og service

Claus T

2024-02-22

Køber

2024-02-11

Hurtig og nemt. Fint retur matriale

Iris J

2024-02-22

Køber

2024-02-07

Trods endnu en absurd ringe håndtering af PostNord er jeres service bare verdensklasse. Tusinde tak.

Thomas I

2024-02-22

Køber

2024-02-12

Meget professionel og serviceminded i alt hvad Care of Carl laver - en fornøjelse

Hasse H

2024-02-21

Køber

2024-02-10

Perfekt og hurtig levering De bestilte Polo levede fuldt ud op til forventning

Jessie K

2024-02-21

Køber

2024-02-11

Hurtig levering, super oplevelse og fedt udvalg

Tobias M

2024-02-19

Køber

2024-02-08

Alt var perfekt, lige fra bestilling til levering, over indpakning og til produktet. 

Martin B

2024-02-16

Køber

2024-02-06

God produkt ,hurtig levering

Grigorios P

2024-02-15

Køber

2024-02-06

Choose your delivery country
  • SE
  • SE
  • DK
  • NO
  • FI
  • DE
  • AT
  • IE
  • NL
  • FR
  • CH
  • ES
{ "SE": { "content": "Välkommen till vår svenska butik. ", "usp_list": [ "Fri frakt över 399 kr", "Fri retur", "1-3 dagars leverans" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_SV.png", "cta": "Välj ditt leveransland", "button_text": "Byt land" }, "IE": { "content": "Welcome to our English store! Here's some specific information for international customers.", "usp_list": [ "Free Delivery From €30", "Free returns", "No customs duties" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Choose your delivery country", "button_text": "Change country" }, "DK": { "content": "Velkommen til vores danske butik! Her er nogle specifikke oplysninger for Danmark.", "usp_list": [ "Fri fragt over 299;-", "Fri retur", "1-3 dages levering" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_DK.png", "cta": "Vælg dit leveringsland", "button_text": "Skift land" }, "FI": { "content": "Tervetuloa suomalaiseen kauppaamme! Tässä on tiettyjä tietoja Suomelle.", "usp_list": [ "Ilmainen toimitus yli 30€ tilauksille", "Maksuton palautus", "Toimitusaika 2-5 pv" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_FI.png", "cta": "Valitse toimitusmaasi", "button_text": "Vaihda maata" }, "NL": { "content": "Welkom in onze Nederlandse winkel! Hier is wat specifieke informatie voor Nederland.", "usp_list": [ "Gratis bezorging vanaf €30", "Gratis retour", "Geen inklaringskosten" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Kies uw bezorgland", "button_text": "Verander van land" }, "DE": { "content": "Willkommen in unserem deutschen Shop! Hier sind einige spezifische Informationen für Deutschland.", "usp_list": [ "Standardversand frei ab 30 Euro Bestellwert", "Kostenlose Rücksendung", "Keine Zollgebühren" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_DE.png", "cta": "Wählen Sie Ihr Lieferland", "button_text": "Land ändern" }, "AT": { "content": "Willkommen in unserem österreichischen Shop! Hier sind einige spezifische Informationen für Österreich.", "usp_list": [ "Standardversand frei ab 30 Euro Bestellwert", "Kostenlose Rücksendung", "Keine Zollgebühren" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_AT.png", "cta": "Wählen Sie Ihr Lieferland", "button_text": "Land ändern" }, "ES": { "content": "¡Bienvenido a nuestra tienda española! Aquí tienes información específica para España.", "usp_list": [ "Envío gratuito a partir de 30 €", "Devoluciones gratuitas", "Sin derechos de aduana" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Elija su país de entrega", "button_text": "Cambiar país" }, "FR": { "content": "Bienvenue dans notre boutique française! Voici des informations spécifiques pour la France.", "usp_list": [ "Livraison gratuite à partir de 30 €", "Retours gratuits", "Pas de frais de douane" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Choisissez votre pays de livraison", "button_text": "Changer de pays" }, "IT": { "content": "Benvenuti nel nostro negozio italiano! Ecco alcune informazioni specifiche per l'Italia.", "usp_list": [ "Spedizione gratuita oltre 399 kr", "Reso gratuito", "Nessun dazio doganale" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Scegli il tuo paese di consegna", "button_text": "Cambia paese" }, "NO": { "content": "Velkommen til vår norske butikk! Her er litt spesifikk informasjon for Norge.", "usp_list": [ "Fri frakt over 399,-", "Fri retur", "1-4 dagers levering" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_NO.png", "cta": "Velg ditt leveringsland", "button_text": "Bytt land" } }