Log ind

Butterfly- & slipseguide

Bind en butterfly


Knyta fluga Knyta fluga

Orientalisk slipsknut


Forskellene på en færdigbundet butterfly og en selvbundet butterfly er store. De unikke træk og det spil som butterflyen får, når du selv binder den, tager din påklædning til et helt andet niveau, og faktum er at det faktisk ikke er meget sværere at binde en butterfly, end det er at binde sine sko. Fremgangsmåden er nærmest den samme. Se vores guide herover, og lær dig selv at binde din butterfly.Bind et slips

Herunder har vi udvalgt fem forskellige slipseknuder med forskellige sværhedsgrader, som egner sig til forskellige situationer. Prøv eksempelvis en enkel orientalsk knude eller den mere avancerede og exentriske Eldredge-knude. 

 

Når du binder dine slips, er der ingen grund til at gøre det mere indviklet end nødvendigt. Ved at følge vores instruktioner step-by-step, bliver du nemt guidet igennem de forskellige trin for at binde en slipseknude. Du skal ikke bekymre dig for om knuden bliver spejlvendt, da det ikke vil have nogen betydning for resultatet. Ved en korrekt bundet slipseknude skal slipset slutte lige over buksekanten. Bliver den smalle ende en smule for lang, kan du evt. stoppe den ind i skjorten eller ned i bukserne.Orientalsk slipseknude


Orientalisk slipsknut Orientalisk slipsknut
Orientalisk slipsknut

Den orientalske slipseknude er den enkleste slipseknude. Med dens lille og lidt asymmetriske knude egner den sig godt til en skjorte med en lille afstand mellem kravespidserne, som eksempelvis ved en turndown- eller buttondown-krave.


Four-in-hand


Four in hand slipsknut Four in hand slipsknut
Four in hand slipsknut


Four-in-hand slipseknuden er den absolut mest almindelige slipseknude og ønsker du blot at lære én knude, så bør det være denne. Den er relativt let og når den er færdig giver den en mellemstor asymmetrisk knude. Four-in-hand knuden passer perfekt til skjorter med mindre afstand mellem kravespidserne, som ved en turndown- eller buttondown-krave. Den kan dog også sagtens fungere til en cutaway-krave, hvis slipset er fremstillet i et lidt tykkere materiale.


Windsor

Windsor slipsknut Windsor slipsknut

Windsor slipsknut

Windsor-knuden er en bredere, triangulær knude med en symmetrisk form. Denne slipseknude egner sig perfekt til skjorter med skjortekraver, som har en lidt større afstand mellem kravespidserne, som ved eksempelvis en cutaway- eller fullspread-krave.

 

Halv windsor

Halv Windsor slipsknut Halv Windsor slipsknut

Halv Windsor slipsknut


En halv windsor-knude
er en meget alsidig knude med et asymmetrisk udseende, ligesom sin storebror, den normale windsor-knude. Som det også ligger lidt i navnet, er den halve windsor-knude en anelse mindre end den normale windsor-knude og passer til flere forskellige kraver, såsom turndown-kraven og en fullspread-krave.

 

Eldredge

Eldredge slipsknut Eldredge slipsknut

Eldredge slipsknut


Eldredge-knuden
er en iøjnefaldende og avanceret spliseknude, som er større end windsor-knuden. Den flettede slipseknude er ganske vidst ikke den nemmeste slipseknude, men kan, hvis den er udført rigtigt, gøre sig utroligt godt sammen med en cutaway- eller fullspread-krave.

 

 Til toppen ↑ 

 

Welcome!
We only deliver to addresses within following countries.
You may continue browse on this .x but we are not able to deliver any goods outside this country.

Sweden

Norway

Denmark

Finland
Save my choice
Continue to Denmark »