Log ind

Klädvård

TØJPLEJE

Herunder får du gode råd til vedligeholdelse af dit tøj, så du forlænger dets levetid.


Jeans


vaskeangivelser Vedligeholdelse af jeans er et vanskeligt og meget diskuteret område, da der findes flere forskellige muligheder. Ofte siger man at jeans ikke skal vaskes før seks måneder efter at man har brugt dem første gang. Grunden til dette er, at jeans hurtigere bliver slidt og kan risikere at se misfarvede ud, når først de bliver vasket. Skulle dine jeans få en plet, så prøv i stedet at fjerne den med en vådserviet eller lignende. En våd klud kan give lyse misfarvninger, så undgå derfor at bruge dette. Hvad gør man hvis ens jeans lugter inden der er gået 6 måneder? Du kan ganske enkelt lufte dine jeans, eksempelvis ud af vinduet, og på denne måde i mange tilfælde slippe af med lugten.

Når du endelig beslutter dig for at vaske dine jeans, så er der flere retningslinjer, som du bør følge: 

• Vask altid jeans på vrangen og med knapper og lynlås lukket, hvilket er med til at reducere risikoen for misfarvninger. Vask altid bukserne med tøj i lignende farver. 

• Første gang du vasker dine jeans bør de vaskes separat, for ikke at risikere at de misfarver eller smitter af på andet tøj. 

• Vask jeans ved 30 grader, uanset hvad vaskeinstruktionen siger. 

• Brug vaskemiddel uden blegemiddel, da dette kan medføre at bukserne mister sin glans eller at stoffet bliver afbleget.


raw • Når du har vasket dine jeans, så sørg for at hænge dem op umiddelbart efter de er blevet vasket og undgå at bruge tørretumbleren, da denne både gør at bukserne krymper samtidig med at den giver en unaturlig form for slitage. Hæng hellere bukserne til tørre!

• Stryg altid dine jeans på vrangen. 

Udover ovenstående findes der undtagelser for visse typer af jeans. Ved "raw" eller "dry" denim, skal man undgå at vaske jeansene så længe som overhovedet muligt, da bukserne hen ad vejen danner slitage og en pasform, som er helt unik fra person til person. Denne type jeans er ekstra ømtåelige da de heller ikke vaskes i løbet af produktionsprocessen. Hvis man gerne vil rengøre et par jeans i "raw" eller "dry" denim, så foreslår vi at man får dem renset, altså en vask uden vand. Vær dog opmærksom på at nogle jeans heller ikke tåler rens. 
Welcome!
We only deliver to addresses within following countries.
You may continue browse on this .x but we are not able to deliver any goods outside this country.
Save my choice
Continue to Denmark »